Recenzija knjige, Si že našel svojega Zmaja?

Marija Klincov: Si že našel svojega zmaja?

Avtor: Ventilator besed -15. julija, 20210252

V roke nama je prišla zanimiva knjižna noviteta, ki jo je ustvarila Marija Klincov: Si že našel svojega zmaja? Gre za pripoved o skrivnem svetu zmajev in zvočni zapis, kako jih poiskati.

Na začetku, so naju najprej očarale čudovite ilustracije Andreje Karba, ki smo jo v Ventilatorju besed že predstavili. Ko pa sva se poglobili v besedilo Marije Klincov, sva bili naravnost očarani.

Neki neverjeten mit pravi, da so se zmaji na Zemlji rodili za družbo in pomoč ljudem. Bilo jih je veliko, med seboj pa so se razlikovali po barvi in neverjetnih močeh. Nekaj jih je bilo poslanih na vse strani neba, da so postali prijatelji ljudi, nekaj v gozdove, da so pomagali rastlinju in živalim, spet druge je Veliki duh potopil v morje, preostale pa poslal proti notranjosti Zemlje, kjer so urejali in čistili vse, kar so ljudje mislili ter počeli na površini.

Ste vedeli, da naše misli in želje ustvarjajo prihodnost, da so misli čarobne ter da imajo neznansko moč?

Pripoved se začne s tem, da Veliki duh ustvari svet. Ustvari nebo, puščave, oblake…Vpraša pa se, kdo bo tukaj živel?

Veliki duh je vedel, da bodo tukaj, na tem lepem planetu živela najbolj srečna in zadovoljna bitja. Prelepi zeleno-modri planet je poimenoval Earth. To pa pomeni uho, ki sliši misli duha. To je planet, ki sliši, vse lahko spremeni v otipljivo obliko narave…

Ustvaril je živali in jim pustil, da se razvijajo. Nato je ustvaril še bitje, ki ga je poimenoval človek. Vsak človek je bil drugačen.

Veliki duh je vsakemu človeku podaril svojega zmaja.

Zmajev je obstajalo veliko, vsak zmaj pa je prinašal nekaj drugega. A na Zemlji sta obstajala samo dva mogočna zmaja. Mati Gaja in oče Hadai.

Nekaj časa je vladal lep čas, ljudje so se odlično razumeli z zmaji.

Čez nekaj časa so prišli tudi zlobni zmaji, ki niso prinašali nič lepega…

Z domišlijo lahko spet prikličemo zmaje na Zemljo. Vsak ima svojega zmaja in skupaj sodelujeta v vsem.

Pripoved Marije Klincov: Si že našel svojega zmaja? Toplo priporočava v branje, razmišljanje in čudovito potovanje.

Drage bralke, dragi bralci, ste knjigo že prebrali?

O knjigi sta razmišljali Vladimira Rejc in Ida Zupan.