Blog

Kako poiščeš svojo lastno definicijo uspeha?!

Kako najdemo svojo lastno definicijo uspeha - Ključ do osvoboditve od lažnih občutkov izgubljenosti!

Vsakdo od nas je že doživel občutek neuspeha. To je tisti grenak priokus, ki se prikrade, ko se ozremo nazaj na svoje odločitve, dejanja ali priložnosti, ki smo jih zamudili, pa tudi, ko se primerjamo z drugimi. Dejstvo je, da se meri uspešnost posameznika z zadovoljstvom posameznikovega dojemanja lastne sreče in radosti. Šele, ko smo izpolnjeni v svojem življenju, zares lahko občutimo vse o čemer nam govorijo ljudje, ki našli sami sebe.

Definicija uspeha je subjektivna in se razlikuje od posameznika do posameznika. Da bi zase ustvarili svojo definicijo uspeha, si morate postaviti nekatera ključna vprašanja, ki vam bodo pomagala razmisliti o tem, kaj za vas pomeni uspeh. Tukaj je nekaj vprašanj, ki vam lahko pomagajo:

 1. Kaj so moji osebni cilji in ambicije?
  • Razmislite o tem, kaj želite doseči v različnih vidikih svojega življenja, kot so kariera, družina, zdravje, hobiji itd.
 2. Kateri vrednoti mi najbolj pomenita?
  • Razmislite o svojih osebnih vrednotah, ki vplivajo na vaše dojemanje uspeha. Ali vam je pomembna svoboda, družina, pomoč drugim, ustvarjalnost itd.?
 3. Kako se želim počutiti ob dosežku uspeha?
  • Opredelite, kakšna čustva ali občutki so povezani s pojmom uspeha za vas. Ali želite občutiti ponos, srečo, izpolnjenost, mir itd.?
 4. Kaj pomeni finančna varnost zame?
  • Razmislite o tem, kakšen finančni položaj bi vam omogočil občutek varnosti in stabilnosti.
 5. Kako želim prispevati k družbi ali svetu okoli sebe?
  • Razmislite o tem, kakšen vpliv želite imeti na druge ljudi ali na svet kot celoto in kako ta vpliv prispeva k vaši definiciji uspeha.
 6. Kako meriti napredek proti svojim ciljem?
  • Določite merila in kazalnike, ki vam bodo omogočili spremljanje napredka proti svojim ciljem.
 7. Kateri so moji dolgoročni in kratkoročni cilji?
  • Razmislite o tem, kaj želite doseči v bližnji prihodnosti in kaj si želite doseči na daljši rok.
 8. Kako se moje razumevanje uspeha lahko spreminja skozi čas?
  • Zavedajte se, da se lahko vaša definicija uspeha sčasoma spreminja glede na življenjske izkušnje in prioritete.
 9. Kako pomembna je ravnotežje med različnimi vidiki življenja zame?
  • Razmislite o tem, koliko poudarka dajete karieri, družinskemu življenju, hobijem in drugim področjem življenja.
 10. Kaj sem pripravljen/a narediti, da dosežem svoj uspeh?
  • Razmislite o naporih, ki ste jih pripravljeni vložiti, in o ovirah, s katerimi se boste morda srečali na poti do svojega uspeha.

Z odgovori na ta vprašanja boste lahko oblikovali svojo osebno definicijo uspeha, ki bo odražala vaše lastne vrednote, cilje in želje. Pomembno je, da ta definicija odraža vaše lastno resničnost in ne tuje pričakovanje ali družbeni pritiski.

Ne glede na to, kaj vas je pripeljalo do branja tega BLOGA, imejte v mislih, da je življenje nepredvidljivo in polno priložnosti za rast. Sprejmite uspeh, kot del svoje zgodbe, a se hkrati osredotočite na možnosti, ki jih ima lahko prihodnost. Osvobodite se preteklosti in se odpravite na potovanje samospoznanja, premagovanja ovir ter ustvarjanja bolj izpolnjujočega življenja.

Jasnovidni uvid je storitev pri kateri se povežem z vašimi vodniki in vašim višjim jazom. Tako lahko sprejmete odločitve na podlagi vpogleda v najboljše opcije in podprete svojo pot za najvišje dobro. 

Povem vam, zakaj je do tega prišlo in kakšen nauk sledi, morda kaj je potrebno opustiti ali dovoliti, da se razjasni, ter katere so možnosti oziroma kaj lahko pričakujete, če izberete eno ali drugo pot. 

Na podlagi tega, tako nikoli, kar je zares pomembno!!!!, za vas ne sprejmem odločitve jaz, temveč na podlagi slišanega lahko jasno zaznavate pravo sliko in izberete odločitev, ki je pisana na vašo kožo. 

To ne pomeni, da boste izbirali samo dobro, pomeni tudi sprejeti odgovornost za situacije in si morda priznati, da kje nismo imeli prav. 

Ob pomembnih odločitvah se vedno pokaže kako vprašanje, zato vas vabim, da zakupite termin, kjer se lahko pogovorimo o dejavnikih neuspešnosti pri vas ali pa me obiščete osebno, z namenom, da odblokiramo stanja, ki vas držijo ujete

Nekaj dejavnikov, ki nas lahko pripeljejo do neuspeha, vključujejo:

 1. Pomanjkanje ciljev: Brez jasnih ciljev in usmerjenosti je težko meriti uspeh.

 2. Slaba organizacija: Pomanjkanje načrtovanja in organizacije lahko vodi v zmedo in neučinkovitost- skupaj postaviva jasne cilje in akcijo.

 3. Strah pred tveganjem: Strah pred neuspehom lahko zavira poskuse in inovacije – posvetuj se kako naprej.

 4. Pomanjkanje motivacije: Brez notranje motivacije je težko doseči cilje. – Odkrijva zakaj si tukaj?!

 5. Slaba komunikacija: Pomanjkljiva komunikacija lahko vodi do nesporazumov in konfliktov.

 6. Omejujoča prepričanja: Prepričanja o lastni nesposobnosti lahko omejijo potencial za uspeh. – očistim te blokad in zastojev

 7. Pomanjkanje vztrajnosti: Odstopanje ob prvih ovirah namesto vztrajanja lahko prepreči dosego ciljev. – pokliči, ko ne zmoreš

 8. Slabe odločitve: Nepravilne odločitve lahko vodijo v težave in neuspeh.

 9. Pomanjkanje znanja in spretnosti: Neustrezno znanje in spretnosti lahko omejijo uspeh na določenem področju.

 10. Pomanjkanje samozavesti: Slaba samopodoba lahko zavira samoizpolnitev in uspeh.

Vsak posameznik se lahko sooča s kombinacijo teh dejavnikov, ki vplivajo na njegovo pot do uspeha. Pomembno je, da se z nekom pogovorite, posvetujete ali pa naredite vpogled, analizo in terapijo v paketu, ter lahkotno stopite na pot, ki je uspešnejša od preteklosti.

 

Facebook
Druge aktualne vsebine