Blog

Zakaj ni dobro gojiti čustev obžalovanja?!

Obvladovanje obžalovanja - Ključ do osvoboditve in rasti

Vsakdo od nas je že doživel občutek obžalovanja. To je tisti grenak priokus, ki se prikrade, ko se ozremo nazaj na svoje odločitve, dejanja ali priložnosti, ki smo jih zamudili. Obžalovanje je čustvo, ki nas lahko prevzame in vpliva na našo duševno in čustveno dobrobit. Vendar pa obžalovanje ni nujno le negativna sila v našem življenju. Pravzaprav lahko služi kot odskočna deska za osebno rast in preobrazbo.

Razumevanje Obžalovanja

Obžalovanje je naravno čustvo, s katerim se vsi soočamo. Včasih nas preplavi ob pogledu na odločitve, ki smo jih sprejeli v preteklosti, in se sprašujemo, ali bi bilo vse drugače, če bi se odločili drugače. Vendar pa je pomembno razumeti, da obžalovanje ni konstruktivno, če ostaja le v občutku grenkobe. Namesto tega ga lahko obrnemo v priložnost za razmislek, učenje in rast.

Kako Premagati Negativni Vpliv Obžalovanja

 1. Sprejmite svoje odločitve: Vsaka odločitev, ki ste jo sprejeli v preteklosti, je temeljila na takratnem znanju, izkušnjah in okoliščinah. Sprejemanje, da ste ravnali po najboljših močeh v tistem trenutku, vam lahko pomaga osvoboditi breme obžalovanja.

 2. Izvlecite nauk: Namesto da bi se zatekli k samopomilovanju, si postavite vprašanja, kot so: Kaj sem se naučil iz te izkušnje? Kako bi lahko ravnal drugače v prihodnje? S tem boste iz obžalovanja izvlekli konstruktivno učenje.

 3. Opravičite se in odpuščanje: Če je obžalovanje povezano s svojimi dejanji do drugih, premislite o možnosti, da se opravičite. Enako pomembno pa je tudi odpuščanje sebi. Samopomilovanje ni koristno; raje se osredotočite na svojo rast.

 4. Osvobodite se pričakovanj: Obžalovanje pogosto izvira iz naših pričakovanj glede tega, kako bi se morale stvari odvijati. Sprejmite, da življenje ni vedno predvidljivo in da se lahko zgodi tudi nepričakovano.

 5. Obrnite se k prihodnosti: Namesto da bi se osredotočili na preteklost, usmerite svoj pogled v prihodnost. Postavite si cilje, ki vas navdihujejo, in se osredotočite na to, kako boste uresničili svoje sanje.

Obžalovanje kot Vir Rasti

Obžalovanje je lahko dragocen vir rasti in preobrazbe, če se z njim soočimo na pravi način. Namesto da bi nas omejevalo, nas lahko spodbudi k bolj premišljenim odločitvam, večji odgovornosti za svoje dejanje in boljšemu razumevanju sebe. Spoznajte, da ste vi avtor svoje zgodbe in da lahko vsak dan znova pišete svojo pot.

Ne glede na to, kaj vas je pripeljalo do obžalovanja, imejte v mislih, da je življenje nepredvidljivo in polno priložnosti za rast. Sprejmite obžalovanje kot del svoje zgodbe, a se hkrati osredotočite na možnosti, ki jih ima prihodnost. Osvobodite se preteklosti in se odpravite na potovanje samospoznanja, premagovanja ovir ter ustvarjanja bolj izpolnjujočega življenja.

Jasnovidni uvid je storitev pri kateri se povežem z vašimi vodniki in vašim višjim jazom. Tako lahko sprejmete odločitve na podlagi vpogleda v najboljše opcije in podprete svojo pot za najvišje dobro. 

Povem vam, zakaj je do tega prišlo in kakšen nauk sledi, morda kaj je potrebno opustiti ali dovoliti, da se razjasni, ter katere so možnosti oziroma kaj lahko pričakujete, če izberete eno ali drugo pot. 

Na podlagi tega, tako nikoli, kar je zares pomembno!!!!, za vas ne sprejmem odločitve jaz, temveč na podlagi slišanega lahko jasno zaznavate pravo sliko in izberete odločitev, ki je pisana na vašo kožo. 

To ne pomeni, da boste izbirali samo dobro, pomeni tudi sprejeti odgovornost za situacije in si morda priznati, da kje nismo imeli prav. 

Ob pomembnih odločitvah se vedno pokaže kako vprašanje, zato vas vabim, da zakupite ugodnejši termin, kjer lahko vprašate 1 vprašanje ali pa ga razdelava skupaj v 20 minutah pogovora. 

Kaj me po navadi sprašujejo:

 1. zdravje, diagnoza, preverjanje opcij zdravljenja
 2. kariera, sprejeti zaposlitev, odpreti podjetje, prositi za povišico, pogovori pred premestitvijo
 3. družina in otroci, ločitve, obdržati razmerje – se truditi,odtujenost od partnerja
 4. izbira šol, poklicna usmerjenost, zamenjava šole, nadarjenost otrok ali motnje pozornosti
 5. selitve, tujina – doma, svetovanje glede nakupa ali prodaje nepremičnine
 6. osamljenost, prijateljstva, druženje
Facebook
Druge aktualne vsebine